19 juni 2017

BETTY NANSEN TEATRET FÅR NYT DIREKTØRPAR

Betty Nansen Teatrets bestyrelse har udnævnt Elisa Kragerup som ny teaterdirektør og Eva Præstiin som direktør fra 1. juli 2018.

Vibeke Windeløv meddelte for kort tid siden, at hun stopper som teaterdirektør 30. juni 2018. Det accepterede bestyrelsen med beklagelse. Men satte straks en ansættelsesproces i gang for at finde en ny ledelse. Og allerede nu udnævnes det nye makkerpar, så de kan påbegynde repertoire-planlægningen for de kommende sæsoner, inden de overtager ledelsen af teatret fra 1. juli 2018.

Bestyrelsesformand Erik Jacobsen oplyser, at der var 23 ansøgere, hvoraf 4 blev indkaldt til en samtale.

Han siger herom:
Vi har været meget taknemmelige for et ansøgerfelt med mange fremragende ansøgere, der havde visionære bud på, hvor Betty Nansen Teatret skal søge hen. Det var glædeligt med så stor interesse for vores teater og dets udvikling.
Jeg er meget glad for at kunne præsentere vores nye direktører. De har både sammen og hver for sig været lysende talenter i dansk teaterliv i de senere år. Vi har store forventninger til deres fremtidige virke. Vi søgte et teatermenneske og en stærk kunstnerisk profil. Nu får vi to, der har en ambition om at bringe Betty Nansen Teatret i front for dansk teaterliv. Det er uforudsigeligt, hvad der sker. Men det skal nok blive spændende.
“ 

Elisa Kragerup og Eva Præstiin udtaler om deres nye stilling:
"Vi har stor lyst til igen at starte et langvarigt samarbejde. I ensemblet, Det Røde Rum, var vi med til at udvikle et kropsligt, sanseligt og legende teater, hvor det levende møde mellem publikum og skuespillerne var i centrum. Det arbejde vil vi nu fortsætte på Betty Nansen Teatret. For os findes der ikke en bedre ramme til det end netop her.
Teatret er vores vigtigste levende kunstart og vi vil møde publikum med et teatralt og scenisk sprog, som kun kan opleves på teatret. Vi er stolte af teatrets ældgamle traditioner men ønsker også at skabe nye - sammen med publikum.
Vi vil skabe et teaterhus med en synlig og stærk kunstnerisk identitet og en helt særlig relation til publikum. Et teater som opleves og skabes kollektivt.
"
 
Vibeke Windeløv om det nye makkerpar:
"Få har som Elisa Kragerup kunnet fylde Det Kongelige Teater, det gælder fra den største scene til det mindre Røde Rum. Hun evner kunsten at underholde uden at gå på kompromis med selve kunsten. Nu kommer hun til Betty Nansen og Edison, som også kan rumme alt fra klassisk teater til det mere eksperimenterende. Det er intet mindre end et scoop for os.
Men ingen kunstner klarer sig uden en god producent, og Eva Præstiin kan tage sin del af æren for at Det Røde Rum blev en succes. Så nu får Betty Nansen Teatret igen et godt “samarbejdet” par. Hvor er vi glade
.”

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OM ELISA KRAGERUP OG EVA PRÆSTIIN
Som teaterdirektør har Elisa Kragerup det kunstneriske ansvar for teatret. Eva Præstiin er direktør og har ansvar for teatrets økonomi, administration og organisation.

Elisa Kragerup skaber som instruktør teaterforestillinger, som rækker ud over vanlige formater og genrer. Et sansernes teater, hvor skuespilleren, sammen med publikum, udforsker nye fortællerformer. Elisa foretrækker at arbejde og udvikle sit teatersprog i kunstneriske kollektive arbejdsprocesser og har været en ledende kraft i kollektivet Sort Samvittighed og ensemblet Det Røde Rum. Elisa har igennem de sidste 6 år været fast tilknyttet Det Kongelige Teater og instruerer desuden i udlandet.
 
Eva Præstiin har arbejdet med teater i mere end 20 år som forestillingsleder, producent og administrativ chef. Igennem alle år har Eva udforsket hvordan produktionsprocesser kan udvikles og designes for at danne den bedste ramme for den enkelte forestilling. Eva har desuden både praktisk og teoretisk arbejdet med publikumsudvikling og teatrets relation og kommunikation med publikum.
Eva har senest arbejdet som producent på Det Kongelige Teater, Teater Republique og som souschef i The One and Only Company.