Forestillingen spillede til 10. april 2016

MEDEA

En kvindes blodige hævn

En stor oplevelse og en tiltrængt sejr for den ordets kraft, alt begynder og slutter med

Chokerende klarsyn på Edison

Fascinerende Livia Millhagens storhed i slaget – tæt på de medvidende tilskuere også i de filmede sekvenser, der kastes op på væggene, når hun med nøgternt selvpineri registrerer sin egen smerte – hæver denne Medea op i et dramatisk højere luftlag.

Moderne, skrøbelig og ude af kontrol

Kulturkupeen

Kvalitetsteater med dybdevirkning

Sydsvenskan

Millhagen, Mynster og Klingas suveræne spil.

Larsson skaber i Medea et fortættet, intenst rum, hvor følelserne skrabes helt fri, godt understøttet af den tæt på nøgne scenografi.

Det er smukt alt sammen

Livia Millhagen er velvalgt som Medea med hver fiber i kroppen spændt og hver nerve i sindet dirrende.

Verdenshistoriens ondeste og grimmeste skilsmisse

Medea er teater når det er stærkest. Vi er gået sammen med Dramaten og glæder os til at give jer en intensiv psykologisk oplevelse med nogle af de bedste skuespillere fra både Danmark og Sverige. Oplev Livia Millhagen og Elin Klinga (fra Dramaten, Det Kongelige Teater i Sverige) samt danske Karen-Lise Mynster (den mest Reumert-vindende skuespiller nogensinde), Kenneth M. Christensen og Thomas Bang.

Historien får nyt liv i Stefan Larssons iscenesættelse og scenografi, så historien stadig er en knivskarp skildring af den ondeste og grimmeste skilsmisse, man kan forestille sig.

I Medea findes ingen nåde. Ingen frelse. Ingen tilgivelse. Der er kun én vej at gå, når kærligheden holder op.
Er hævn det eneste, der kan hele et knust hjerte? Er had den eneste løsning, når kærligheden dør? Og kan man slå sine egne børn ihjel og stadig være et menneske? 

Jason og Medea er flygtet sammen til et andet land. Medea har ofret alt for sin mand. Så da Jason forlader hende og gifter sig med en smuk prinsesse, bliver Medea grebet af hævntørst. 


Til alle forestillinger laver vi et program fyldt med ekstramateriale. Det kan ses online i en begrænset periode, efter premieren er det muligt at købe en printet version I kan tage med hjem som et minde fra forestillingen. Pris kun 25 kr.

Instruktion og scenografi Stefan Larsson

Scenografi og lysdesign Jenny André

Kostumedesigner Ann Bonander Looft 

Af Euripides

Produceres i samarbejde med Dramaten

Medvirkende Livia Millhagen, Kenneth M. Christensen, Thomas Bang, Karen-Lise Mynster og Elin Klinga.

Børnestatister Oliver Skøtt, Sander Asbjørn Thorlaksen, Jonathan Westphal Stennicke og Lau Emil Koeller

Til efteråret spiller vi på Dramaten, også med de danske skuespillere.

Svigt, jalousi og hævn

UNDERVISNINGSMATERIALE

Undervisningsmaterialet henvender sig hovedsageligt til gymnasier og ungdomsuddannelser, men også til teatergængere med speciel interesse for at forberede sig på oplevelsen. Læs mere om myten og temaerne i Medea.

Se det her