Betty møder den samskabende komponist

I denne podcastudgave af Betty Møder taler musiker Lydmor, komponist Louise Alenius og violinist Katrine Grarup Elbo under overskriften DEN SAMSKABENDE KOMPONIST. Informations kulturredaktør Katrine Hornstrup Yde ledte samtalen, som du kan høre her.

BETTY MØDER er endnu engang i podcastformat og dykker denne gang ned i, hvordan musikken bliver til i samspil med de andre sceniske elementer og funktioner. Hvad giver det at lukke andre helt ind i hjertet af ens kunstneriske proces? Og hvordan forhandler man forholdet mellem ens individuelle smag, signatur og faglighed og dem man samarbejder med? Hør hvordan det lød, da vi fik besøg af:  

Jenny Rossander: autodidakt sanger, komponist og producer. Hun udgiver elektronisk musik under kunstnernavnet LYDMOR, og så har hun komponeret til forestillingen Mørkt forår på Betty Nansen Teatret samt Orestien på Aarhus Teater.   

Katrine Grarup Elbo: uddannet violinist og en del af performance- og klangkollektivet We Like We, hvor alle de medvirkende er klassisk uddannede men deler et ønske om at skabe og eksperimentere i fællesskab.

Louise Alenius: autodidakt komponist, der har skrevet værker til alt lige fra ballet, opera, film og installationsværker. Hun levede i starten af 00’erne som sanger og producer af elektronisk musik, mens hun i 2020-21 komponerede strygermusikken til forestillingen Kejseren af Portugalien på Betty Nansen Teatret.

 

BETTY MØDER er en del af det større projekt BETTY UDVIKLER, som er etableret i samarbejde med Bikubenfonden. Med BETTY MØDER inviterer vi en række kunstnere, forskere, kreative, kulturinstitutioner m.fl., der arbejder med kunstens fællesskaber og det kollektivt samskabende til udveksling af viden og idéer.

Vil du med til det næste BETTY MØDER?

Så tilmeld dig BETTY UDVIKLER-nyhedsbrevet og få invitationer og besked, når der er nyt på bloggen. 

Tilmeld nyhedsbrev

0 Kommentarer