Betty Møder den samskabende scenograf

Under titlen DEN SAMSKABENDE SCENOGRAF inviterede Betty to de scenografer Ida Grarup og Ida Marie Ellekilde og kunstnerduoen Astrup & Bordoff til en samtale om deres erfaringer udi kollektiver og samskabende processer. Informations kulturredaktør Katrine Hornstrup Yde ledte samtalen, som du kan høre her.

Den 8. februar 2021 fandt det andet BETTY MØDER i rækken sted – denne gang i podcastfortmat. Her interviewede Informations kulturredaktør Katrine Hornstrup Yde følgende gæster i en fælles samtale om deres erfaringer med det at eksperimentere og skabe kunst i forskellige former for kollektiver:

Scenograf Ida Marie Ellekilde er en del af kunstnerkollektivet Sort Samvittighed, der står bag forestillingerne I et forhold, Hvid Magi og Tove! Tove! Tove! Se udsnit fra Ida Maries arbejde her.

Kunstnerduoen Kirsten Astrup og Maria Bordoff skaber videoværker eller filmkabareter. De har besøgt både det danske postvæsen og togvæsen i en slags nostalgi over velfærdsstaten og tilført det et queer univers med tung make-up, papmaché og gamle folkeskolelærere som statister. Se Astrup & Bordoffs værker her. 

Scenograf Ida Grarup har skabt scenografi til mange af Bettys kollektivt udviklede forestillinger, blandt andre Kejseren af Portugalien og Bonnie & Clyde. Og så er hun en del af kunstnerkollektivet The Other Eye of the Tiger. Se noget af Idas arbejde her eller læs mere om hendes arbejde på Kejseren af Portugalien her.  

 

BETTY MØDER er en del af det større projekt BETTY UDVIKLER, som er etableret i samarbejde med Bikubenfonden. Med BETTY MØDER inviterer vi en række kunstnere, forskere, kreative, kulturinstitutioner m.fl., der arbejder med kunstens fællesskaber og det kollektivt samskabende til udveksling af viden og idéer.

Vil du med til det næste BETTY MØDER?

Så tilmeld dig BETTY UDVIKLER-nyhedsbrevet og få invitationer og besked, når der er nyt på bloggen. 

Tilmeld nyhedsbrev

0 Kommentarer