29 november 2021

Årets kunstplakat af Emily Gernild


På Betty Nansen Teatret skaber vi scenekunst. Sådan skal det være. Men vi skal også kunne flere ting. For eksempel at udgive billedkunst. Derfor har vi genoplivet en Betty Nansen 
Teatret-tradition, hvor teatret arbejder tæt sammen med tidens dygtigste kunstfolk om en kunstplakat, der skabes med helt frie rammer af en udvalgt billedkunstner hvert år.

Der er allerede tre plakater at vælge imellem; Anika Loris La primadonna in a nutshell fra sæson 18/19, Morten Scheldes Great Expectations fra sæson 19/20, Mie Olises Two Shadow Standing (on a chair with eyeball headmask) sæson 20/21. Og nu kan vi præsentere dette års plakat: Emily Gernilds The happening is on its way.

Emily Gernild siger om sit værk "Noget er lige sket, eller skal til at ske. Flammen, der blafrer, afslører en bevægelse i rummet: Måske er en dør lige blevet åbnet. Jeg har prøvet at fange stemningen lige før, der sker noget, før der kommer nogen ind på scenen.
Scenen er sat som hverdagsscene, der er både et kyllingelår og andre objekter, der i sig selv indikerer hverdag, men det kan gå i alle retninger. Alt kan ske.
Jeg vidste tidligt, at jeg ikke ville male en illustration af teatret. Jeg ville formulere stemningen på et teater. Stemningen på Betty. Der skal lige til at ske noget. Jeg ved ikke hvad det er, og det er heller ikke meningen.”

 

KØB PLAKATEN    SE ALLE KUNSTPLAKATER