21 februar 2019

AUDITION: KVINDELIGE PERFORMERE SØGES

OBS OBS: Ansøgningsfristen er nu overskredet. Ansøgninger der er sendt efter den 8. marts vil ikke blive taget i betragtning. 

Kvindelige korsangere/performere søges til forestillingen De asylsøgende kvinder på Betty Nansen Teatret.

I sæson 2019-20 er Betty Nansen Teatret, Aalborg Teater og Malmø Stadsteater gået sammen om et storstilet samarbejde. Forestillingen De asylsøgende kvinder sættes i løbet af sæsonen op på alle tre scener med et nyt folkekor i hver by. Derfor søger vi nu 25 kvinder mellem 15 – 27 år til det folkekor, der skal spille hovedrollen i forestillingen på Betty Nansen Teatret. Koret taler direkte til publikum i salen med sang og koreografi.

Et folkekor af lokale stemmer
Koret skal bestå af yngre kvinder fra lokalområdet for at afspejle mangfoldigheden i den by, hvor forestillingen spiller. Udover koret medvirker tre professionelle skuespillere og tre musikere, der spiller live på scenen.

Hvem søger vi?
Kvinder mellem 15 – 27 år, bosiddende i København som kan udtrykke sig i både sang og bevægelse. Det er en fordel, at du har korerfaring, men er ikke et krav. Du brænder for scenekunst med noget på hjerte og har lyst til at medvirke frivilligt i et kreativt læringsforløb, hvor du vil modtage undervisning i sang, dans og skuespil af professionelle skuespillere. Vi søger IKKE professionelle sangere og skuespillere og kan af samme grund ikke tilbyde løn for din medvirken.

Ansøg
Send en kort video til audition@bettynansen.dk inden den 8. marts. Videoen skal indeholde en kort motivation for, hvorfor du gerne vil medvirke i forestillingen og en a capella sang efter eget valg. Vi holder audition den 23. – 24. marts 2019.
Læs alle detaljer om audition-forløbet

Verdens ældste asyldrama
De asylsøgende kvinder er skrevet for 2500 år siden af den græske tragediedigter Aischylos, og er et af verdens ældste teaterstykker. Samtidigt er stykket så aktuelt, at man skulle tro, at det var skrevet i dag. 
En gruppe yngre kvinder efterlader alt og går ombord på en båd i Nordafrika for at sejle over Middelhavet. De flygter fra vold, overgreb og tvang og beder om beskyttelse i Grækenland hos kongen af Argos. Her siger loven, at skal kongen give dem asyl, men skal kongen nu lytte til loven og de bønfaldende kvinder eller skal han beskytte sine borgere og sin by mod de mulige konflikter?

Læs mere om forestillingen her

Spilleperiode på Betty Nansen Teatret
De asylsøgende kvinder spiller på Betty Nansen Teatrets anneksscene EDISON 13. - 25. september 2019 samt 1. - 15. februar 2020