31 oktober 2018

Sort Samvittighed afslører titel og tema på kommende forestilling

Forspil. Forhold. Vedligehold. Udhold. Parforholdet – lige fra det korporlige, våde nye til det fine livslange - er centralt både i livet og i litteraturen. Uanset hvilken slags vi befinder os i, kan det både føles som en sød drøm og benhårdt arbejde, og balancen mellem forhold og udhold er af og til hårfin.

Kunstnerkollektivet Sort Samvittigheds tredje forestilling har derfor fået titlen I ET FORHOLD MED SORT SAMVITTIGHED og giver litterære tekster om parforholdet et nyt sceneliv. Det er tekster, der er skrevet af danske kvindelige forfattere og lyrikere inden for de seneste 100 år. Der er både dem, vi alle kender, og tekster du aldrig har hørt før – alle nøje udvalgt, fortolket og iscenesat af Sort Samvittighed.

Parforholdet som et grundstof
Det er først for nyligt, at forestillingens titel og tema er faldet på plads. Alligevel er 40 procent af billetterne allerede solgt, selvom ingen har vidst, hvad forestillingen skulle handle om. Det viser noget om den helt særegne popularitet, kunstnerkollektivet har opnået med kun to forestillinger om henholdsvis Anne Linnet og Tove Ditlevsen i bagagen.

”Med denne forestilling får vi mulighed for at hylde både helt ukendte tekster – og vise de kendte frem på ny. Vi har været gennem to vigtige kvindestemmer i den danske kulturverden og har tænkt længe og grundigt over, hvad denne forestilling skulle handle om. Da vi fandt ud af det, var det som om, den hele tiden havde ventet på os: parforholdet er grundstof i helt utroligt mange fortællinger og er på én gang det rum, der både giver os den største nydelse og største smerte,” siger Elisa Kragerup, kunstnerisk direktør på Betty Nansen Teatret, som er en del af Sort Samvittighed og skal iscenesætte forestillingen.


Hvid magi og spejderpiger
Sort Samvittighed fik deres gennembrud i 2011 med Anne Linnet-hyldesten Hvid Magi på Betty Nansen Teatrets anneksscene Edison. Her fortolkede de Anne Linnets sange i et univers befolket af spejderpiger, havfruer og amazoner. Forestillingen spillede tre sæsoner og modtog en Reumert for Årets musikteater i 2011. I 2015 havde de premiere på Tove! Tove! Tove! – en musikalsk og sprudlende fortolkning af Tove Ditlevsens liv og værk, som modtog en Reumert i 2015 for Årets musikteater, og siden har spillet for fulde huse i utallige genopførsler. 

Forestillingen I ET FORHOLD MED har premiere den 8. marts.


KØB BILLETTER HER