Sæson 2012-13

Arkiv

Tribadernes nat

Uventet ankommer den verdensberømte dramatiker August Strindberg til prøverne på hans forestilling ’Den stærkeste.’ På scenen står Siri. Kvinden der har forladt ham. Ved hendes side står den unge Marie David. Kvinden, der boede hos ægteparret Strindberg indtil den aften for tre år siden. Indtil tribadernes nat. Da Strindberg genser de to kvinder, vækkes hans betagelse af dem begge, men også hans raseri og brændende jalousi over det uopnåelige. Fra det øjeblik er prøven på den ’Den stærkeste’ forvandlet til et nervepirrende og erotisk magtspil om fortidens fortielser og den ultimative konfrontation mellem tre elskende.

Baseret på virkelige begivenheder tager Tribadernes nat et kig ind i det turbulente forhold mellem August Strindberg, hans ekskone Siri Von Essen og den unge Marie David, som kommer imellem dem. På sidelinien står Viggo Schiwe som det fjerde hjul på vognen, der ihærdigt forsøger at få det hele til at ligne teater. Scenen er sat på Dagmarteatret i København på et tidspunkt, hvor det hæderkronede teater fungerede som midlertidigt øllager. I 100-året for Strindbergs død betaler vi af på gælden til grundlæggeren af al moderne dramatik med P.O. Enquists psykologiske kammerspil, der er skrevet på inspiration af manden August Strindberg og hans gennemborende gennemlysninger af kærlighedshadet mellem mænd og kvinder. P. O. Enquists dramatikerdebut blev en øjeblikkelig succes og ændrede hans forfatterskab for altid. Oversat til mere end 30 sprog og i løbet af et tiår Sveriges mest spillede forestilling med over trehundrede opsætninger.

Holdet bag Skrevet af: Per Olov Enquist. Instruktion: Peter Langdal. Medvirkende: Paprika Steen, Flemming Enevold, Jens Jacob Tychsen og Tilde Maja Fredriksen.

Hvid magi

Seks spejderpiger på en isflage. Soveposer, havfruer, amazoner, isvåger og blå knæ. Galskab, kærlighed og stor oprigtighed. I to sæsoner har deres populære show fyldt Edison til bristepunktet, mens tusindvis er gået forgæves til de udsolgte koncerter. Nu er Sort Samvittighed tilbage med Hvid Magi, og denne gang rykker de ind på Betty Nansens hovedscene, så alle kan få mulighed for se med, når en af årtiets bedste teaterkoncerter er på plakaten for sidste gang. Hvid magi er en kærlig hyldest til dronningen af dansk musik med en lang række fortolkninger af velkendte Anne Linnet-sange. Oplev eller genoplev denne vanvittigt musikalske, sanselige og voldsomt ømme teaterkoncert og tag med ind i det indre univers og helt ud i galaksen.

Holdet bag Musik og tekster: Anne Linnet. Instruktion: Elisa Kragerup. Kapelmester: Jeanett Albeck. Scenografi: Ida Marie Ellekilde, Marie Rosendahl Chemnitz. Lysdesign Sara Åkerlund Clemmensen. Koreograf: Signe Fabricius.Medvirkende: Jeanett Albeck, Rikke Bilde, Tilde Maja Fredriksen, Kitt Maiken Mortensen, Signe Egholm Olsen, Leila Vestgaard.

Bliktrommen

Oskar får en bliktromme til sin 3 års fødselsdag. Fra den dag nægter han at vokse så meget som en centimeter. Han vil nemlig ikke være en del af de voksnes løgnagtige univers. I stedet trommer han sig i protest gennem livet og skriger så højt, at glassene sprænges, og tiden står stille. Oplev eller genoplev kæmpesuccesen baseret på Günter Grass’ verdenskendte roman. En magisk dramatisering af KATRINE WIEDEMANN og MAJA RAVN. Vær med, når THURE LINDHARDT som drengen Oskar trommer sig ind i et nyt århundrede.

Holdet bag Instruktion: Katrine Wiedemann. Scenograf: Maja Ravn. Manuskript: Mike Walker på baggrund af Günter Grass' roman. Oversættelse: Peter Dupont Weiss. Medvirkende Thure Lindhardt, Sonja Richter, Morten Eisner, Jens Jacob Tychsen, Laura Bro, Mads M. Nielsen og Morten Staugaard

En tjener for to

Linda P og Iben Hjejle indtager scenen som nyt komisk makkerpar i Peter Langdals genoplivning af klassikeren én tjener for to, der vender vrangen ud på krise-Danmark og giver baghjul til depressionen med slapstick og spas for fuld udblæsning.Linda P er arbejdsløs, på røven, og pengene er også sluppet op. Desperat får hun tusket sig til et job hos Martin. Problemet er ikke kun, at Martin er død, men at han i virkeligheden er en kvinde, der hedder Rebecca, som har forklædt sig som sin bror, der blev myrdet af Danny, som nu er på flugt fra politiet. Forvirret? Så hæng på, for forviklingerne er kun lige begyndt, når Linda P får tilbudt et ekstra job hos Danny og kaster sig ud i et vanvidsprojekt som tjener for ikke bare en men to.

Iben Hjejle er kvinden, der spiller sin afdøde brormand og med hård hånd agerer boss over Linda P i denne omgang kulørte løjer, ikke set siden morskabsteatrets storhedstid. Sammen får de to røven på komedie i selskab med en flok plattenslagere og lykkejægere, som også alle har noget i klemme og er involveret i spektakulære spilopper og platte løjer omkring mord og kærlighed og obskure forretninger. Venedig er omdannet til 60’ernes Køge i denne opdatering af en af teatrets mest fabelagtige komedieklassikere skrevet engang i Ruder Konges tid af en italiensk advokat. Carlo Goldonis komedie var på plakaten på Betty Nansens gamle scene i 1979 med Jess Ingerslev i hovedrollen, og hvis man ikke fik billet dengang, så er chancen der altså nu.

Holdet bag Instruktion: Peter Langdal. Musik: Hits fra dengang farfar var funk. Medvirkende: Linda P., Iben Hjejle, Ole Thestrup, Mads M. Nielsen, Vicki Berlin, Mette K. Madsen, Per Pallesen, Torben Zeller, Anders Juul og et live orkester

Engle i amerika

80’ernes New York danner kulissen for det helt store passionsdrama i Tony Kushners moderne klassiker ENGLE I AMERIKA om kærlighedskampen mellem mennesker, der befinder sig på tærsklen til et nyt liv og en ny verdensorden. Engle i Amerika er et af den moderne dramatiks allerstørste kærlighedsdramaer. I denne store kalejdoskopiske samtidskrønike møder vi bl.a. den homoseksuelle Prior og den kyniske topadvokat og Reagan-støtte Roy Cohn. Prior forlades af kæresten Lou, der frastødes af sin syge partner, og Roy Cohn må se sig indhentet af sine fortids synder. Vi møder også skabsbøssen og mormonen Joe, hans valiumafhængige kone Harper og alle de andre skæbner, som vi kender fra denne epokegørende saga. Tony Kushners moderne klassiker er en grænsebrydende og poetisk skildring af kærligheden mellem mennesker, levende og døde. Alle på jagt efter en ny verdensorden, andre muligheder eller bare en fremtid.

Holdet bag Instruktion: Christoffer Berdal. Scenografi: Nicolaj Spangaa. Oversættelse: Morti Vizki. Bearbejdelse: Mette Wolf og Christoffer Berdal. Medvirkende Peter Plaugborg, Johannes Lilleøre, Marie Tourell Søderberg, Sarah Boberg, Flemming Enevold, Ditte Gråbøl, Casper Crump og Martin Bo Lindsten

Angst essen seele auf

Af Rainer Werner Fassbinder i en teaterversion af eKleKtisK teaterproduKtion. Forestillingen handler om kærligheden mellem en ældre rengøringskone og byens eftertragtede ungkarl – en ung, smuk arabisk mand. De elskende spilles af Ulla Henningsen og Dar Salin. Den prisbelønnede østrigske instruktørkomet Volker Schmidt instruerer skuespillere, dansere og musikere til den islandske komponist Steingrimur Rohlffs toner. Forestillingen er et internationalt samarbejde af eKleKtisK teaterproduKtion inspireret af den tyske filminstruktør Rainer Werner Fassbinders filmiske hovedværk Angst essen seele auf og hans livs-motto: ”Man må lære at elske uden at kræve.” En forestilling om mod, barmhjertighed og om at overvinde angsten for andres fordømmelse.

Holdet bag Produceret af: eKleKtisK teaterproduKtion. Instruktion: Volker Schmidt. Scenografi: Nicolai Hart-Hansen. Koreograf: Jacob Stage. Komponist: Steingrimur Rohloff. Videodesign: Thyra Hilden. Lysdesígn: Fabián Carvallo. Oversættelse og dramaturg: Sofie Lebech. Manuskriptforlæg: Rainer Werner Fassbinder. Medvirkende: Ulla Henningsen, Dar Salim, Jacob Stage, Maj-Britt Mathiesen, Joy Anna Hall, Athelas Chamber Players: Marie Bessesen og David Hildebrandt