PROMETHEUS.NU

obs.jpg

Forestillingen indstilles på grund af sygdom

Vi er stolte af at kunne byde velkommen til den internationalt anerkendte kunstnerduo Awst & Walther, som skaber deres helt egen kunstneriske tolkning af den græske myte om ”Prometheus”.

Prometheus.nu sammenkæder skuespil, dans og elektronisk musik i en nytænkende forestilling, som stiller spørgsmål omkring den moderne betydning af figuren Prometheus: ham som stjal ilden fra guderne og gav den til menneskene.

Fra begyndelsen af civilisationen, gennem industrialiseringen og frem til i dag, vil Prometheus.nu reflektere over ildens kraft og symbolværdi i relation til vores værdier og idéer om fremskridt. Hvilke forskellige ansigter har karakteren Prometheus, og hvilke muligheder kan han bringe til fremtiden?

Med udgangspunkt i myten og konceptuelle rammer opstår forestillingen på ny hver aften, i et særligt samarbejde mellem musiker, danser, skuespillere, teknikere og publikum. Det er et direkte og nervepirrende møde hvor det ukendte og uventede er i fokus. Det kan kun ske én gang. Hvis I ser forestillingen en anden aften, ændres både karakter, rækkefølge og atmosfære.

Koncept og Iscenesættelse Awst & Walther

Komponist Andreas Reihse

Oversættelse Karen Maria Bille

Korinstudering Lis Vorbeck

Medvirkende Andreas Jebro, Joachim Fjelstrup, Sigal Zouk, Andreas Reihse og Frederiksberg Sogns Pigekor på video

Skuespiller Joachim Fjelstrup:

Enormt nærværende

Arbejdet med Prometheus.nu er på alle måder inspirerende. Vi har at gøre med en instruktør, som udvisker grænserne for, hvornår vi er nogle maskuline, nutidige skuespillere på Edisons scene i 2015 til nogle græske guder i tidernes begyndelse. Det gør denne her fantastiske myte, som stykket bygger på, enormt nærværende, og gør desuden forestillingen dejligt tidløs på en måde, jeg ikke har prøvet før.

Se programmet

Edison

Spisning inden forestillingen

Som et forsøg, arrangerede vi spisning på Edison inden forestillingen. Vi serverede lækker græsk mad ved langborde, der inviterede til at samtalen kunne gå livligt på kryds og tværs inden forestillingen. Vi håber at kunne gentage konceptet til næste forestilling på Edison