Soli
Deo
Gloria

Genopsættes under CPH Stage

Gysende godt teater

Kulsort, vellystig komedie om meningsløshed og afmagt er gysende godt teater.

Jyllands-Posten

En fantastisk flot forestilling

Forestillingen kommer på et tidspunkt uhyggeligt og ufrivilligt tæt på den virkelighed, der foregår i verdenen udenfor Betty Nansen Teatret... En fantastisk flot forestilling, der giver et uhyggeligt realistisk billede af hvor sårbare vi mennesker er.

Kulturtid

forunderligt poetisk

Skarpt fokus på ordene og deres enorme magt .. Scenografien er lige så skarp og enkel som teksterne

Berlingske

Stærkt drømmespil i livets ventesal

Livet puls på scenen – om kap med døden. ’Soli Deo Gloria’ har været værd at vente på.

Politiken

Om levet liv

et rent, forunderligt spil, der er ligetil at forstå og med svimlende dybder i den enkelte sætning. Det er meget usædvanligt.

Frederiksborg Amts Avis

En konsekvent forestilling

Asmussen har vendt det hele på hovedet, en omvendt Shakespeare, hvor vi starter med gru og undergang for til allersidst – i forløsende, lattermilde situationer – at se livets muligheder, så vi kan gå opløftede hjem.

Kulturkupeen

Lynglimt

Præcise og knivskarpe situationer i Peter Asmussens næsten revyagtige suite af scener mellem mennesker

GregersDH.dk

fuldstændig vidunderlige ord

Thomas Bendixen har iscenesat stykket på Betty
Nansen Teatret, så forestillingen fremstår som en åbenbaring

Information

Ny dansk dramatik

Soli Deo Gloria er tolv skæbnefortællinger. Tolv præcise nedslag i en verden, der er ved at gå under. Titlen i sig selv har en dybt ironisk klang, for selvom udtrykket Soli Deo Gloria betyder, "Al ære tilkommer Gud", er der et mærkbart fravær af en Gud i Peter Asmussens tekst, hvor karakterene er faret vil i deres liv og står på kanten af tilværelsen.

Forestillingen genopsættes som en del af CPH Stage - vi inviterer indenfor til en forestilling, der ser nærmere på, hvordan kærligheden egentlig har det under overfladen og al den gode vilje. Øjebliksbilleder af livet.

Forestillingen er skabt af den prisbelønnede forfatter og dramatiker Peter Asmussen, scenograf Julian Juhlin og instruktør Thomas Bendixen. Det handler om kærlighed – og savnet af kærlighed. Og om at leve med livet, så længe man har det.

Mød parret, der har så travlt med at skændes, at de overser deres døende baby. Soldaten, der vender hjem og skyder på uskyldige. Pigen, der kan overleve KZ-lejren, hvis hun viser bødlen kærlighed. En kvinde, der skærer i sig selv for at mærke livet. Selvmordsbomberen. Manden, der bruger beskidte tricks for at få eneretten til barnet… Mændene, der har sex, mens verden går under .. Og to fugle, der synger, når vi alle er væk.

Danske tv-serier og film nagler seerne til skærmen og biografstolene, både herhjemme og i udlandet. Vi vil arbejde for den samme effekt med ny dansk scenekunst.

Se forestillingsprogrammet

Instruktør Thomas Bendixen

Scenograf Julian Juhlin

Dramatiker Peter Asmussen

Komponist og live musiker Yann Coppier

Medvirkende Tina Gylling Mortensen, Marie Louise Wille, Kasper Leisner og Thomas Levin

Genopsætningen er støttet af Frederiksberg Kommune

Kalender.jpg

Spilleperiode

4. og 5. juni

ur.jpg

Spilletider

Lørdag kl. 14
Søndag kl. 15 og 18

Billetten.jpg

Billetter

95-235 kr.

Ikon-12.jpg

SUBTITLES

This performance will be subtitled for the heard-hearing and non-danish speakers.

"At præsentere ny dansk dramatik er en vigtig opgave for Betty Nansen Teatret.

Mange vil gerne se det, de kender. Vi mener det er vigtigt at spille helt ny skrevne værker, som tager temperaturen på Danmark og verden lige nu. Peter Asmussen har lagt øret mod den danske sjæl.

 

Thomas Bendixen er en instruktør, der altid sætter teksten i scene fremfor sig selv. Han er ikke selvpromoverende. Tværtimod støtter hans instruktion teksten og folder den ud, og han gør noget, der nu til dags næsten er usædvanligt: han fortæller en historie helt tydeligt.

Hans forestillinger er klare, forståelige og altid med form; en helt særlig blanding af poesi og smerte. Han er ikke interesseret i, hvad der tilfældigvis er moderne lige nu, men går sin egen kunstneriske og personlige vej."

Instruktør Thomas Bendixen

Teksten overrasker konstant

For mig er Peter Asmussen en af vores største dramatikere. Vi konfronteres i hans værker med et intenst koncentrat af livet i al dets gru og absurditet. Peter Asmussen har en helt unik evne til at skrælle alt nødvendigt af sine karakterer og de står nøgne tilbage i et næsten absurd mørkt og håbløst univers...

Se forestillingsprogrammet