ANIMAL FARM

En fabel frit efter roman af George Orwell

"Skuespillerne får hver især skabt en figur med en autentisk poesi over sig."

Politiken

"Aktuel satire med vild energi, gru og vanvittig komik."

Iscene

"Virkemidler, scenografi, lys, musik og ikke mindst skuespil går op i en skræmmende godt fortalt helhed."

Gaffa

"Tekst, krop, soundscape og politik i en dynamisk koreografi."

Sceneblog

”Elisa Kragerups eminente teaterfortolkning af George Orwells roman ’Animal Farm’ på Betty Nansen Teatret rammer krigens uundgåelighed. Med smerte og sult – og masser af mudder”

Information

"Det er simpelthen svært at få armene ned over, hvor fedt et soundscape, der er skabt til forestillingen."

Den 4. væg

"Alle dyr er lige“, sådan skriver de på ladeporten med boblende sejrsrus i kroppen. Der blæser friske vinde over landbruget, da det lykkedes dyrene at smide de fordrukne og dovne mennesker på porten.

Revolutionen er kommet til gården. Nu skal fællesflokken lede vejen. Animalismen træder i karakter. Forrest går grisene. De førte an i kampen mod den demoraliserede magtelite. Og de er trods alt de klogeste. Derfor bør de flytte ind i de bløde møbler og smage på den efterladte vin. Det er kun rimeligt. Og uden at nogen rigtig lagde mærke til det, er nogle dyr en dag mere lige end andre, og samfundet bevæger sig i uhyggelig grad tilbage til det, det var før.

Elisa Kragerups nybearbejdede version tager udgangspunkt i sandheders elasticitet i en grum, humoristisk og musikalsk forestilling. Det går sjældent godt, når magten tager eneret på sandheden. 

MEDVIRKENDE Sarah Boberg, Marie Dalsgaard, Tina Gylling Mortensen, Xenia Noetzelmann, Maria Winther Nørgaard, Maria Rich, Ena Spottag, Siff Vintersol
MUSIK Lydmor

ROMAN AF George Orwell
DRAMATISERET AF Tom Silkeberg 
INSTRUKTION Elisa Kragerup
SCENOGRAFI Ida Grarup
KOMPONIST Lydmor
KOREOGRAFI Signe Fabricius 
LYSDESIGN Christian Alkjær 

Forestillingen er skabt som en del af en samlet proces kaldet BETTY UDVIKLER i samarbejde med Bikubenfonden. Her udvikles forestillinger på tværs af kunstarterne over længere stræk med workshopforløb og kollektive tanker.   

 

kalender.jpg

SPILLEPERIODE

22. marts - 30. april 2022

ur-helt.jpg

SPILLETIDER

TIRSDAG - FREDAG KLOKKEN 20
LØRDAG KLOKKEN 16
SØNDAG KLOKKEN 15

Ca. 2 timer og 30 minutter

Ikon-09.jpg

BILLETPRIS

BILLETPRIS 75 - 435 kr.

Billetter i O-kategorien inkluderer et glas bobler og en videointroduktion, som starter en halv time inden forestillingsstart på vores Balkonscene.

sal-01.png

SPILLESTED

BETTY NANSEN TEATRET
Frederiksberg Allé 57
1820 Frederiksberg

De medvirkende
Fotos: Camilla Winther

Skærmbillede Lydmor.png

DYR/LYD/MOR

Den eksperimenterende og grænseudfordrende musiker Lydmor står bag lyddesignet til forestillingen Animal farm. I dette interview kan du læse om, hvordan hun vil bruge sin egen sårbarhed til at manipulere publikum - og hvordan hun tæmmer drager.

Skærmbillede animal.png

Formålet med magt er magt

Den britiske forfatter og magtkritiker George Orwell, er manden bag litterære sværvægtere som 1984 og Animal Farm. Her kan du kort læse, hvordan de to værker taler ind i samme forståelse af magt.