BERNARD PURDIE / RANDY BRECKER

SOUL & JAZZ REVUE

Et veritabelt dansk-amerikansk topmøde med souljazz som omdrejningspunkt. Levende legender på scenen. Den ultimative souljazz oplevelse. Overskrifterne står i kø, når fem så forrygende stjernemusikere finder sammen i deres fælles kærlighed til soul, jazz og alt derimellem. 

Alle, der har hørt populærmusik fra de sidste 50 år, har sunget med på sange, akkompagneret af trommeslager Bernard Purdies helt særlige touch. Han var Aretha Franklins music director i årevis, fast mand med Donny Hathaway, i indercirklen omkring James Brown, uvurderlig sessiontrommeslager med Steely Dan og the Beatles (!). Miles Davis, Joe Cocker, Nina Simone, Dizzy Gillespie, King Curtis… Listen af folk, der har nydt godt af den helt særlige ”Purdie”-shuffle, det ikonisk backbeat, som har været Purdies signatur igennem hele livet, er nærmest uendelig. 

Trompetisten Randy Brecker er en ener på den amerikanske jazzscene. En stilskaber, der med sin virtuositet og bredde har optrådt lige hjemmevant med som Eliane Elias, Stevie Wonder, Dire Straits, Horace Silver, Blood Sweat and Tears og selvfølgelig Brecker Brothers, som han skabte med sin broder, saxofonist Michael Brecker, og som blev en milepæl i nyere tids fusionsmusik. 

 

Bassist Scott Colley, kendt fra sit mangeårige virke med bl.a. Herbie Hancock, Carmen McRae og Bob James fuldender sammen med de to danske topmusikere, saxofonist Benjamin Koppel (der har arbejdet med snart sagt alle fra Phil Woods, Joe Lovano og Jim Hall til Moonjam) og keyboardist Jacob Christoffersen (Jeff Tain Watts, Curtis Stigers, James Moody) et allstar-band, hvor autenticitet rimer på groove og soul rimer på jazz. 

Regnestykket går op, for når virtuositet blandes med soul bliver resultatet jazz i sin allermest indbydende, velswingende og ærlige udgave, der både taler til hjerte og sind, følelser og fødder.

 

MEDVIRKENDE Bernard Purdie (trommer), Randy Brecker (trompet), Scott Colley (bas), Benjamin Koppel (saxofon) og Jacob Christoffersen (piano)

Ikon-01.jpg

SPILLETIDER

9. JULI 2019 KL. 20.00

Ikon-09.jpg

BILLETTER

NORMAL 275 kr.
STUDERENDE 220 kr.

sal-01.png

SPILLESTED

Betty Nansen Teatret
Frederiksberg Allé 57
1820 Frederiksberg C