MARILYN MAZUR / BENJAMIN KOPPEL (SE/DK)

HUMAN PATTERNS 

En af årets mest spektakulære nordiske jazzbegivenheder bliver uden tvivl samarbejdet mellem Benjamin Koppel og Marilyn Mazur.

Et veritabelt all-star ensemble anført af perkussionist Marilyn Mazur, der bl.a. er kendt for sit samarbejde med Miles Davis, Wayne Shorter og Jan Garbarek kridter scenen op til en storstilet oplevelse, hvor musik og bevægelse smelter sammen til en unik helhedsoplevelse. Sammen med Benjamin Koppel har Marilyn sat et hold, der både favner bredt og kigger dybt i jazzhistorien og som udelukkende består af stjerner fra den nordiske jazzscene.

 

Dansen har altid været et af Marilyns omdrejningspunkter. Og når to af de mest interessante og ekspressive unge dansere sættes i stævne sammen med en række musikalske magikere, så bliver den tværæstetiske fortælling komplet. Med ECM-koryfæet, den norske pianist Bugge Wesseltoft (kendt fra sit samarbejde med bla. Jan Garbarek), det danske trommeikon Alex Riel og den fineste arvtager til den store danske bastradition, Klavs Hovman, på scenen sammen med den svenske sangvirtuos Josefine Cronholm er rammen for en helt usædvanlig nordisk jazzfortælling sat. Og det hele iscenesættes med stor kyndighed og kunstnerisk tyngde af Mazur og Koppel, som begyndte deres samarbejde i 2006 med en CD-indspilning sammen med freejazz-legenden Paul Bley.

 

MEDVIRKENDE Marilyn Mazur (perkussion), Benjamin Koppel (saxofon), Josefine Cronholm (vokal), Bugge Wesseltoft (piano), Klavs Hovman (bas), Alex Riel (trommer), Marluze Da Cruz (dans) og Nikita Thigpen (dans).

 

 

Ikon-01.jpg

SPILLETIDER

8. JULI 2019 KL. 20.00

Ikon-09.jpg

BILLETTER

NORMAL 295 kr.
STUDERENDE 236 kr.

sal-01.png

SPILLESTED

Betty Nansen Teatret
Frederiksberg Allé 57
1820 Frederiksberg C