27. februar - 17. april 2016

TARTUFFE

VERDEN VIL BEDRAGES

Teksten er Molières, men så er det vist også sagt. Vi glæder os til at starte året med en bedragerisk komedie. Som instruktør står nemlig tyske Milan Peschel, der iscenesætter med ganske andre virkemidler, end vi er vant til. Milan kommer fra Volksbühne i Berlin og arbejder med teater på en noget anden måde, end traditionen byder. Den normale arbejdsgang i opsætningen af et teaterstykke er at tage elementerne lagvis. Først arbejder man med teksten, derefter med arrangementet, så kostumer og scenografi og til sidst lys og lyd. Milan Peschels arbejdsmetode er at gøre det hele på én gang, tilsat en god del humor, rock and roll og bad taste.

Vi forlænger teksten, i dette tilfælde Molières, ind i nutiden for at bevare den som forståelig og tydelig. Mange ting opstår, fordi vi associerer og stiller spørgsmål til teksten. Et vigtigt spørgsmål er, hvem der i vores tid har ligheder med en figur som Tartuffe."

Handlingen kort fortalt
Orgon har alt hvad man kan ønske sig! Hans datter Mariane er forelsket og forlovet. Alt er godt, lige indtil de møder den skinhellige Tartuffe. Han har en evne til at opnå det han vil, og nu er han endt i Orgons hus. Se om det lykkes ham at få brudt Mariannes forlovelse og frarøvet familien alt hvad de ejer.

 


Til alle forestillinger laver vi et program fyldt med ekstramateriale. Det kan ses online i en begrænset periode, efter premieren er det muligt at købe en printet version I kan tage med hjem som et minde fra forestillingen. Pris kun 25 kr.

Se video
Se KulturRådet på DRs anbefaling, med klip fra forestillingen
Kalender.jpg

Spilleperiode

27. feb - 17. apr 2016

ur.jpg

Spilletidspunkter

Onsdag - fredag kl. 20
Lørdag kl. 16
Søndag kl. 15

Billetten.jpg

Billetter

95 - 395 kr.

Varighed.jpg

VARIGHED

ca. 2 timer og 20 minutter inkl. pause

Instruktør Milan Peschel

Scenografi og kostumer Magdalena Musial

Af Molière

Oversættelse Jesper Kjær

KOMPONISTER OG LIVE PÅ SCENEN PowerSolo

MEDVIRKENDE Jens Albinus, Niels Ellegaard, Bodil Jørgensen, Ulla Henningsen, Michael Moritzen, Molly Blixt Egelind, Brian Hjulmann og Simon Mathew

Volksbühne-instruktør

Milan Peschel

Almindeligvis løber de unge ikke ligefrem teatrene på dørene ved klassiske opsætninger, men på Volksbühne, hvor man udelukkende spiller klassiske tekster, er gennemsnitsalderen blandt publikum 25 år. ”Jeg vil gerne gøre det muligt at forstå en forestilling, uden at man nødvendigvis kender teksten eller opførelsestraditionen på forhånd”.

Med ny musik af

Powersolo

Musikerne Kim Kix og The Atomic Child har fået frie hænder til at skabe det lydunivers der danner baggrund for vores Tartuffe. Invitation: På lørdag udgiver PowerSolo og Tue Track albummet The Real Zound - deltag i release festen her på Betty Nansen Teatret.

Bedrag er et af de helt store temaer i 2016

Verden vil bedrages

Det sker alle vegne. Lige nu! I sporten, videnskaben, forretningslivet og måske endda i din egen familie. Vi har vores egne hjemlige svindlere, fra Alberti til Stein Bagger og Milena Penkowa, som blev mediestjerner, fordi svindel og bedrag, foruden at være skammeligt, også er fascinerende og dragende.

Undervisningsmateriale